Primaria Roesti

Va prezinta

Search

Stirile Primariei

In perioada actuala in comuna Roesti sunt in curs de realizare doua mari investiţii . Introducerea apei potabile care a fost inceputa in anul 1998 si introducerea gazelor naturale inceputa in anul 1995, ambele investiţii sunt in curs de derulare, cu precizarea ca primul tronson pentru apa potabila, Roesti, Ciociltei, Baiasa, Dumbrava a fost inaugurat pe data de 8 septembrie 2000.

Link-uri:

Primaria comunei Roesti

Primăria comunei Roesti este situata in satul de reşedinţa al comunei pe drumul naţional D.N. 65 C. Este o construcţie veche făcuta in anul 1936 sub iniţiativa si grija lui Nistor T Nicolae primarul din acea vreme.

Localul a fost construit prin cooperare cu banca populara „Dreptatea", care a cumpărat si terenul pe care s-a construit primăria.

Localul sa compune din patru săli, iniţial doua fiind destinate primăriei si doua Băncii populare „Dreptatea” . In anul 1942, banca populara a fost desfiinţată si fizic si moral si primăria a rămas pe mai departe cu cele patru săli.

poza primarie

Astăzi, localul nu mai este corespunzător cerinţelor actuale, iar construcţia s-a deteriorat. Pentru aceasta conducerea primăriei cu avizul Prefecturii Vâlcea a întocmit documentaţia pentru un nou local care in viitorul apropiat va fi construit pe acelasi amplasament, o clădire moderna cu funcţionalitate sporita si conforma cu cerinţele mileniului trei.

In cea ce priveşte istoricul primăriei noastre putem preciza ca, in prima jumătate a secolului al-XIX-lea comuna Roesti avea o prima primărie in punctul numit „Gura Padinilor” , unde un anume Vasile Condei indeplinea funcţia de logofăt si ţinea cancelaria primăriei.

In a doua jumătate a secolului al-XIX-lea comuna a inceput sa fie condusa de un primar ales, iar mai tirziu de un Consiliu Local care alegeau din rindul lor un primar. Primul primar in aceasta perioada al comunei Roesti a fost Mache Cernatescu, iar după războiul din 1877-1878 au mai fost primari Stan Neamu si Victor Cernatescu .

In anul 1888 comuna Roesti se uneşte cu comunele Cueni si Cermegesti dar pentru o scurta perioada de timp. Nu se cunoaşte unde a fost primăria.

In anul 1904 prin reforma administrativa făcuta la acea vreme se înfiinţează comuna Roesti-Cermegesti, care asa cum am mai arătat, sediul primăriei se muta in satul Cueni-Cerna intr-o clădire din centrul satului care nu se mai poate identifica astăzi.

In anii din preajma primului război mondial se ajunge la configuraţia de astăzi a comunei cu actualul sediu al primăriei.