Primaria Roesti

Va prezinta

Search

Ultimele Stiri

Apr 30: Lansarea sit-ului Primaria Roesti,
www.primariaroesti.ro

Link-uri:

Monumente

1. Biserica „Sfinţii Voievozi" din satul Bajenari construita intre anii 1840-1850.

2. Biserica din satul Ciociltei „Cuvioasa Paraschiva " construita intre anii 1840-1847.

3. Punct „Ripa Cărămizii” sit arheologic construit pe vremea dacilor sau romanilor , in locul numit „Dealul Războaielor” .

4. Monumentul eroilor cazuti pe front in primul război mondial, reprezentat de o cruce de piatra masiva, construit in anul 1918, situat lingă scoală primara Roesti, pe cruce fiind inscrise numele sătenilor din comuna Roesti cazuti pe front in primul război mondial in număr de 94.

5. Monumentul eroilor cazuti pe front in cel de al doilea război mondial, ridicat in anul 1991 reprezentind o masiva cruce din lemn sculptata precum si o placa de marmura alba cu doua aripi pe care stau inscrise numele eroilor. Monumentul a fost construit cu aportul material al doctorului Vilceanu Gheorghe. Numărul eroilor din comuna Roesti cazuti pe front in cel de al doilea război mondial este de 27.

 6. Monumentul inchinat introducerii primului tronson de apa potabila in comuna noastră, situat in zona de distribuire a apei potabile, construit in anul 2000, cu aportul  SC Govora SA si mai cu seama al primarului comunei noastre domnul Draghici Gheorghe. Monumentul consta dintr-o cruce de lemn sculptata, prin care se atesta pentru totdeauna ca patroana spirituala a comunei Roesti este Maica Domnului, precum si dintr-o placa de marmura alba pe care stau inscrise numele tuturor celor care au contribuit in mod direct la realizarea acestei investiţii. Monumentul a fost inaugurat pe data de 8 septembrie 2000 „Naşterea Maicii Domnului " ziua aceasta raminind tradiţionala in sărbătorile comunei Roesti.