Primaria Roesti

Va prezinta

Search

Ultimele Stiri

Apr 30: Lansarea sit-ului Primaria Roesti,
www.primariaroesti.ro

Link-uri:

Localizarea comunei Roesti

SUPRAFATA: 28.78 km

POPULATIA: 2508 locuitori

    COMPONENTA: Comuna Roesti are in componenta sa zece sate facand parte din acest punct de vedere din comunele cu sate risipite caracteristica ce se mentine si in interiorul satelor. Satele componente sunt: Roesti, Baiasa, Bajenari, Barbarigeni, Ciocaltei, Cuieni, Frasina, Piscul Scoartei, Ripa Caramizii, Saioci.

    Comuna Roesti este aşezata in zona centrala a judeţului Vâlcea fiind străbătută de la N-E spre S-V de D.N. 65 C Rm. Valcea-Babeni-Slavitesti-Ladesti-Balcesti-Craiova pe o distanta de 7.4 km, drum modernizat din anul 1970.
    Comuna Roesti este situata geografic in zona platformei Oltetului, care face parte din marele domeniu al Depresiunii Getice. Comuna Roesti este situata intr-o zona deluroasa cu structura monoclinala, in zona cursului mijlociu al riului Cerna Oltetului, cat si pe cursul inferior al Cernisoarei afluent pe stanga al Cernei si la confluenta celor doua ape.
    Comuna Roesti are ca vecini la Est comuna Pesceana , la Nord -Est comuna Popeşti, la Vest comunele Lapusata si Ladesti, la Sud comuna Ladesti, la Nord comuna Cernisoara si la Nord-Vest comuna Copaceni.

localizarea comunei

 

    Comuna Roesti fata de reşedinţa de judeţ municipiul Rm. Vâlcea se afla la o distanta de 45 km, la o distanta de 35 km, fata de municipiul Dragasani, fata de oraşul Horezu la o distanta de 38 km, iar fata de orasul Balcesti, judeţul Vâlcea la o distanta de 45 km.
    Deci se confirma afirmaţia ca Roestiul este aşezat in plin centrul judeţului Vâlcea.
    Coordonatele geografice ale comunei Roesti sunt: paralela 44 grade si 55 minute latitudine nordica si meridianul de 24 grade si 50 minute longitudine estica .